Poort naar Geluk - Coaching, therapie en vitaliteit

Wie is Mariska Jak?

Mariska Jak- GeluksexpertMariska is polyenergetisch therapeut, lifecoach, trainer, medium, paragnost, spiritueel leraar en geluksexpert. Zij is auteur van het boek ‘Geluk is een keuze’; een handboek voor zelfheling en wegwijzer naar een gelukkiger leven. Daarnaast heeft zij twee meditatie-CD’s uitgebracht. Bij Mariska kun je terecht voor alternatieve psychotherapie, coaching en paranormale consulten. Daarnaast verzorgt zij Vitaliteitweken/-dagen, lezingen en workshops op maat en de cursus ‘Poort naar Geluk’.

Mariska is geboren in 1960 en is tot haar 15e jaar in noord-Holland (Beemster) opgegroeid. Vanaf 1987 woont en werkt Mariska in het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland. Vanaf 2007 heeft zij een eigen bedrijf dat zich richt op mensen die zijn vastgelopen. Vanaf 2017 heeft Mariska haar praktijk in Westerwolde vanwege de rust, de ruimte, de natuur en de frisse lucht.

Passie en missie

“Het is mijn passie om mensen te ondersteunen bij bewustwording, leren, ontwikkelen, zelfheling en verandering. Doel daarbij is mensen terug te brengen tot hun authentieke ‘zijn’ en te laten leven vanuit hun hart. Ik leer mensen te vertrouwen op hun intuïtie, om schepper te zijn van hun eigen leven en om hun kracht te benutten. Ik doe dit met een helderwetend vermogen en met beide benen op de grond.”

Missie
“Ik breng het ‘licht’ van bewust-zijn, eigen verantwoordelijkheid en liefhebben in de wereld vanuit de verbondenheid met alles dat is. Door het plezier dat ik daaraan beleef, straal ik een enthousiasme uit dat anderen inspireert hun leven met dit ‘licht’ te verrijken. Daardoor komen zij in contact met hun ware zelf om daar het geluk te vinden.”

Kwaliteiten

“Je zult me leren kennen als een direct, open, enthousiast en betrokken mens. Ik ben gepassioneerd, creatief en ondernemend. Door mijn helderwetend en analytisch vermogen kom ik snel tot de kern van een probleem. Ik beschik over een gezonde dosis humor, werk intuïtief vanuit het hier en nu en werk graag in de natuur (bijv. bezin- of coachwandeling) . Al deze eigenschappen kleuren mijn stijl van werken.”

Achtergrond

“Ik heb veel projecten geleid, veranderprocessen begeleid, conferenties, teamsessies en trainingen ontwikkeld en uitgevoerd op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Dat heb ik met name gedaan in de commerciële sector, de zakelijke dienstverlening en in de gezondheidszorg. Ik heb Rechten gestudeerd aan de Universiteit van Nijmegen en heb daarna de HBO-opleiding Arbeidsmarktpolitiek & Personeelsbeleid gedaan. Ik heb functies vervuld als jurist, personeelsadviseur, coach, trainer/opleider en jaren gewerkt als (interim)manager.
Ik heb verschillende cursussen gevolgd over opleidingskunde, management & communicatie, persoonlijke ontwikkeling, medische basisvakken. Verder heb ik mij verdiept in bewust zijn, spiritualiteit, paranormale zaken, kwantumpsychologie, polyenergetica en technieken voor zelfheling.”

Ommekeer

“Jarenlang heb ik gedacht dat er geen leven was na het werk. Ik heb me er met hart en ziel op gestort. Ik werd gedreven door schuldgevoelens en angst om niet goed genoeg te zijn. Ik was hard voor mezelf door mijn streven naar perfectie, controle en behoefte aan waardering. Ik dacht dat liefde niet bestond. Het jaar 2000 was voor mij een magisch jaar. Het bracht mij de ommekeer. Ik kreeg een burnout, had nog maar 20% van mijn vermogens en kon niet meer denken. Van mijn tomeloze energie was niets meer over. Ik was als een zombie en wilde niks meer. Via via kwam ik in het alternatieve circuit terecht waar ik werd verlost van negatieve overtuigingen. Ik ontdekte mijn kracht als hoog sensitief persoon. Ik kreeg weer lucht en mijn energie kwam terug, ik kon weer genieten van het leven en trok ook weer positieve dingen aan. Mijn enthousiasme groeide over de toepassing van polyenergetische zelfhelingstechnieken en heb deze geïntegreerd in mijn leven en in mijn werk. Gaandeweg heb ik leren leven vanuit onvoorwaardelijke liefde voor mezelf. Ik werk met overgave, op de stroom van wat is in het hier en nu, in verbinding met het Licht. Ik leef mijn waarden, ga mijn eigen weg en vertrouw op mijn eigen wijsheid. Ik ben dankbaar voor mijn leven en accepteer wat er is.”

Opdrachtgevers waarvoor Mariska heeft gewerkt

Academisch ziekenhuis Maastricht, Atrium Medisch Centrum Heerlen, Mosae Zorggroep, U-Center Epen, Interpolis, Univé verzekeringen, FBTO verzekeringen, ABN-AMRO, ING-bank, Rabobanken, Rabobank Nederland, Rabobank Academie, Rabo-International, KPN, Open Universiteit Nederland, Ministerie OCW, Rijkswaterstaat, Diverse Gemeenten, MAG 45, CWI, RADAR, Fonville, Zuyd Hogeschool, Diverse scholen, ROC’s, Centrum Vakopleiding Volwassenen, Stichting Columbus.

Lezingen

“Mariska verzorgt regelmatig lezingen op maat over diverse levensthema’s, haar boek Geluk is een keuze of ze geeft antwoord op actuele vragen. Op haar eigen manier opent ze de harten van haar toehoorders. Haar openheid, doelgerichtheid, bezieling en afgestemdheid op de doelgroep maken elke lezing tot een waardevolle ervaring die je nog lang bij blijft. Ze zet je aan het denken, geeft inzichten en praktische tips. “