Poort naar Geluk - Coaching, therapie, vitaliteit en spiritualiteit

Lees de ervaringen met het Zelfhelingshandboek

‘Geluk is een keuze’. De titel zegt het al, je hebt het zelf in de hand. Hoe dan? Door bijvoorbeeld je gedachten eens goed onder de loep te nemen. Want meestal draaien die in een cirkeltje rond maar of ze ook echt kloppen? Wat zijn je overtuigingen over de wereld, over geld, over relaties, over werk? Blokkerende gedachten en emoties veranderen, daar gaat het vooral om in dit boek. Die te voelen/inventariseren/typeren/accepteren om ze dan te kunnen loslaten om weer te stralen. De VITAL methode. Uit veel bronnen heeft Mariska Jak, polyenergetisch therapeut, geput om dit te doen slagen. Mediteren, affirmaties gebruiken, chakra oefeningen, intuïtief tekenen, edelstenen en etherische oliën gebruiken zijn enkele daarvan. Zo kun je oude pijn en onverwerkte emoties voorgoed achter je laten, je energieniveau verhogen en je geluksgevoel een boost geven.

Pareltjes van wijsheid, mooie voorbeelden uit de praktijk en een schat aan informatie over energetische heling. Geen boek om in één ruk uit te lezen, maar zeer de moeite waard als je aan jezelf wilt werken. Heel fijn zijn ook de cd´s met visualisatie en ontspanningsoefeningen van Mariska Jak, je kunt ze gebruiken voor nog meer verdieping en ontspanning.

Elly

Ik heb het boek van Mariska al vier keer gelezen en zie steeds weer nieuwe dingen die mij raken of waar ik iets mee kan. Geweldig doe het zelf boek en naslagwerk voor zelfhelingstechnieken!

Cindy

Mariska’s boek is ontzettend goed. Het staat vol met interessante zelfhelingstechnieken en een geweldige uitleg over het proces van loslaten.

Maryam

Dit is een boek waarvan de inhoud van een zeer hoog niveau is. Van de Nederlandstalige schrijvers zijn er maar weinigen die dit niveau bereiken. Het is eerder een werkboek dan een leesboek, maar het zal eenieder die het leest, verrijken. Ik raad het dus aan iedereen aan, vooral aan mensen die aan zichzelf willen werken, of aan Zelfkennis doen.

Angelus

In 2009 ben ik begonnen met de opleiding tot energetisch therapeut bij Mariska van der Werf, waarvan haar boek een centraal onderdeel uitmaakt. Voordat ik aan deze opleiding begon heb ik haar boek gelezen en herkende me in de manier van kijken en werken om mensen bewust te maken van de keuzes die hun leven bepalen. De technieken, die in het boek op kordate manier worden aangereikt, geven handen en voeten aan mijn intuïtieve manier van werken. Door stapsgewijs de technieken toe te passen, wordt het ook mogelijk om het eigen leerproces te stimuleren. Een waardevol boek, dat ook na mijn opleiding een waardevol naslagwerk zal blijven.

Jessica Hoogstad

Het boek ‘Geluk is een keuze’ voelt voor mij als thuiskomen in en bij mijzelf. Mariska heeft het vermogen om haar sublieme inzicht, kennis, talenten en praktijkervaringen over te brengen op mensen om ze zo te helpen op de weg terug naar zichzelf. Haar hart staat open voor het mooie in de mens. Geluk is een keuze als wij durven voelen wat wij voelen, positief en negatief. Als wij deze gevoelens toelaten, het onbewuste naar het bewuste leren brengen en onszelf accepteren zoals wij zijn, kunnen wij kiezen om los te laten. Het loslaten van grote dingen en kleine dingen is beide mogelijk omdat wij blokkades –vaak onbewust- zelf gecreëerd hebben. En alles wat je hebt gecreëerd kun je ook weer teniet doen. Wat ik in korte tijd met behulp van het boek geleerd heb is om veel meer vanuit mijn hart te leven en minder vanuit mijn hoofd. Daarnaast ben ik vanuit mijn ervaringen naar aanleiding van het boek, de afgelopen tijd beter in staat geweest om de mensen met wie ik werk volwaardiger te kunnen adviseren en inspireren.

Simone Bosch

‘Geluk is een keuze’ is een boek naar mijn hart. Het is een zeer compleet werk om aan jezelf te werken en de weg te bewandelen je eigen geluk te creëren. Als therapeut gebruik ik veel van de beschreven technieken en ik zal het boek zeker aan mijn cliënten aanbevelen. Wat mij bijzonder aanspreekt zijn de vele positieve voorbeelden en oefeningen. Verder de rode draad van Mariska haar eigen weg die met de mijne resoneert. Mariska verdient een dikke pluim voor dit praktische naslagwerk.

Riëtte Janssen