Poort naar Geluk - Coaching, therapie en vitaliteit

Wie is Mariska Jak?

Mariska Jak- GeluksexpertMariska is polyenergetisch therapeut, lifecoach, trainer, medium, paragnost, spiritueel leraar en geluksexpert. Zij is auteur van het boek ‘Geluk is een keuze’; een handboek voor zelfheling en wegwijzer naar een gelukkiger leven. Daarnaast heeft zij twee meditatie-CD’s uitgebracht. Bij Mariska kun je terecht voor alternatieve psychotherapie, coaching en paranormale consulten. Daarnaast verzorgt zij individuele Retraites, Vitaliteitweken, Vitaliteitsdagen, lezingen en workshops op maat en de cursus ‘Poort naar Geluk’.

Mariska is geboren in 1960 en is tot haar 15e jaar in noord-Holland (Beemster) opgegroeid. Vanaf 2007 heeft zij een eigen bedrijf dat zich richt op mensen die zijn vastgelopen. Van 1987-2017 was zij gevestigd in Zuid-Limburg. Vanaf 2018 heeft Mariska gekozen voor de rust, ruimte, natuur en frisse lucht van Westerwolde in ZO-Groningen. De voormalige huisartsenpraktijk in Sellingen biedt voldoende ruimte voor haar activiteiten.

Passie en missie

“Het is mijn passie om mensen te ondersteunen bij bewustwording, leren, ontwikkelen, zelfheling en verandering. Doel daarbij is mensen terug te brengen tot hun authentieke ‘zijn’ en te laten leven vanuit hun hart. Ik leer mensen te vertrouwen op hun intuïtie, om schepper te zijn van hun eigen leven en om hun kracht te benutten. Ik doe dit met een helderwetend vermogen en met beide benen op de grond.”

Missie
“Ik breng het ‘licht’ van bewust-zijn, eigen verantwoordelijkheid en liefhebben in de wereld vanuit de verbondenheid met alles dat is. Door het plezier dat ik daaraan beleef, straal ik een enthousiasme uit dat anderen inspireert hun leven met dit ‘licht’ te verrijken. Daardoor komen zij in contact met hun ware zelf om daar het geluk te vinden.”

Kwaliteiten

“Je zult me leren kennen als een direct, open, enthousiast en betrokken mens. Ik ben doelgericht, creatief en praktisch.
Door mijn helderwetend en analytisch vermogen kom ik snel tot de kern van een probleem en sta ik bekend als ‘doorbraak-coach’.
Ik beschik over een gezonde dosis humor, werk intuïtief vanuit het hier en nu en werk graag in de natuur.
Deze eigenschappen kleuren mijn stijl van werken.”

Achtergrond

“Ik heb veel projecten geleid, veranderprocessen begeleid, conferenties, teamsessies en trainingen ontwikkeld en uitgevoerd op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Dat heb ik met name gedaan in de commerciële sector, de zakelijke dienstverlening en in de gezondheidszorg. Ik heb Rechten gestudeerd aan de Universiteit van Nijmegen en heb daarna de HBO-opleiding Arbeidsmarktpolitiek & Personeelsbeleid gedaan. Ik heb functies vervuld als jurist, personeelsadviseur, coach, trainer/opleider en jaren gewerkt als (interim)manager.
Ik heb verschillende cursussen gevolgd over opleidingskunde, management & communicatie, persoonlijke ontwikkeling, medische basisvakken. Verder heb ik mij verdiept in bewust zijn, spiritualiteit, paranormale zaken, kwantumpsychologie, polyenergetica en technieken voor zelfheling.”

Ommekeer in 2000

“Jarenlang heb ik gedacht dat er geen leven was na het werk. Ik werd gedreven door schuldgevoelens en angst om niet goed genoeg te zijn. Ik was hard voor mezelf door een streven naar perfectie, controle en de behoefte aan erkenning. Ik dacht echt dat liefde niet bestond; dat had ik vroeger niet ervaren. Het jaar 2000 was voor mij een magisch jaar; het bracht mij de ommekeer. Ik kreeg een burn-out, had nog maar 20% van mijn vermogens en kon niet meer denken. Van mijn tomeloze energie was niets meer over. Ik was als een zombie en wilde niks meer. Uiteindelijk kwam ik in het alternatieve circuit terecht waardoor ik los kwam van negatieve overtuigingen en blokkerende patronen. Ik ontdekte mijn kwaliteiten als hoog sensitief persoon en paranormaal medium. Ik kreeg weer lucht, mijn energie kwam terug en ik kon weer genieten.
Moeilijke situaties hebben mij uitgenodigd om meer te leven vanuit onvoorwaardelijke liefde voor mezelf.  Je krijgt ze gratis, maar niet voor niks.
Ik leef mijn waarden, ga mijn eigen weg en vertrouw op mijn wijsheid. Ik ben dankbaar voor mijn leven.”

Opdrachtgevers waarvoor Mariska heeft gewerkt

DSM, UWV, Academisch ziekenhuis Maastricht, Atrium Medisch Centrum Heerlen, Mosae Zorggroep, Brabant zorg, U-Center, Interpolis, Univé verzekeringen, FBTO verzekeringen, ABN-AMRO, ING-bank, Rabobanken, Rabobank Nederland, Rabobank Academie, Rabo-International, KPN, Open Universiteit Nederland, Ministerie OCW, Rijkswaterstaat, Diverse Gemeenten, MAG 45, CWI, RADAR, Fonville, Zuyd Hogeschool, Diverse scholen, ROC’s, Centrum Vakopleiding Volwassenen, Stichting Columbus, Lucendis, Vaanster, Joria, VOAA.

Lezingen

“Mariska verzorgt regelmatig lezingen op maat over diverse levensthema’s, haar boek Geluk is een keuze of ze geeft antwoord op actuele vragen. Op haar eigen manier opent ze de harten van haar toehoorders. Haar openheid, doelgerichtheid, bezieling en afgestemdheid op de doelgroep maken elke lezing tot een waardevolle ervaring die je nog lang bij blijft. Ze zet je aan het denken, geeft inzichten en praktische tips. “