Poort naar Geluk - Coaching, therapie, vitaliteit en spiritualiteit

“Mariska is lifecoach, polyenergetisch therapeut, spiritueel gids en medium. Ze dringt snel tot je door en ‘slaat direct de spijker op zijn kop’.  Zij ondersteunt al jaren mensen bij levensvragen. Je voelt je gezien zoals je echt bent. Ze is authentiek, hoog gevoelig en inspirerend. Ze geeft je relevante informatie en maakt je problemen inzichtelijk, eenvoudiger en lichter.”

Wie is Mariska Jak?

Mariska is auteur van het boek ‘Geluk is een keuze’; een handboek voor zelfheling en wegwijzer naar een gelukkiger leven. Daarnaast heeft zij twee meditatie-CD’s uitgebracht. Mariska is geboren in 1960 en is tot haar 15e jaar in Noord-Holland opgegroeid. Vanaf 2007 heeft zij een eigen bedrijf dat zich richt op mensen die zijn vastgelopen. Vanaf 2021 is haar praktijk gevestigd in Zuid-Frankrijk.

Passie en missie

“Het is mijn passie om mensen te ondersteunen bij bewustwording, leren, ontwikkelen, zelfheling en verandering. Doel daarbij is ze terug te brengen tot hun authentieke ‘zijn’ en te laten leven vanuit hun hart. Ik leer mensen te vertrouwen op hun intuïtie, om schepper te zijn van hun eigen leven en om hun kracht te benutten.”

Missie
“Ik breng het ‘licht’ van bewust-zijn, eigen verantwoordelijkheid en liefhebben in de wereld vanuit de verbondenheid met alles dat is. Door het plezier dat ik daaraan beleef, straal ik een enthousiasme uit dat anderen inspireert hun leven met dit ‘licht’ te verrijken.”

Kwaliteiten

“Je zult me leren kennen als een direct, open, enthousiast en betrokken mens. Ik ben doelgericht, creatief en praktisch.  Door mijn helderwetend en analytisch vermogen kom ik snel tot de kern van een probleem en sta ik bekend als ‘doorbraak-coach’. Ik beschik over een gezonde dosis humor, werk intuïtief vanuit het hier en nu en werk graag in de natuur. Deze eigenschappen kleuren mijn stijl van werken. Ik spreek Nederlands, Engels en Frans.”

Achtergrond

“Ik heb veel projecten geleid, veranderprocessen begeleid, conferenties, teamsessies en trainingen ontwikkeld en uitgevoerd op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Dat heb ik met name gedaan in de commerciële sector, de zakelijke dienstverlening en in de gezondheidszorg. Ik heb Rechten gestudeerd aan de Universiteit van Nijmegen en heb daarna de HBO-opleiding Arbeidsmarktpolitiek & Personeelsbeleid gedaan. Ik heb functies vervuld als jurist, HRM-adviseur, coach, trainer, opleider en jaren gewerkt als (interim)manager. Ik heb verschillende cursussen gevolgd over opleidingskunde, management & communicatie, persoonlijke ontwikkeling, medische basisvakken. Verder heb ik mij verdiept in bewust zijn, spiritualiteit, paranormale zaken, kwantumpsychologie, polyenergetica en technieken voor zelfheling.”

Ommekeer in 2000

“Jarenlang heb ik gedacht dat er geen leven was na het werk. Ik werd gedreven door schuldgevoelens en angst om niet goed genoeg te zijn. Ik was hard voor mezelf door een streven naar perfectie, controle en de behoefte aan erkenning. Ik dacht dat liefde niet bestond; dat had ik vroeger niet ervaren. Het jaar 2000 was voor mij een magisch jaar; het bracht mij de ommekeer. Ik kreeg een burn out, had nog maar 20% van mijn vermogens en kon niet meer denken. Van mijn tomeloze energie was niets meer over. Ik was als een zombie en wilde niks meer. Uiteindelijk kwam ik in het alternatieve circuit terecht waardoor ik los kwam van negatieve overtuigingen en blokkerende patronen. Ik ontdekte mijn kwaliteiten als hoog sensitief persoon en accepteerde mijn paranormale gaven. Ik kreeg weer lucht, mijn energie kwam terug en ik kon weer genieten. Moeilijke situaties hebben mij uitgenodigd om meer te leven vanuit onvoorwaardelijke liefde. Je krijgt de lessen gratis, maar niet voor niks. Ik leef mijn waarden, bewandel mijn weg en vertrouw op eigen wijsheid. Ik ben dankbaar voor mijn bestaan en dat ik een lichtpuntje op aarde kan zijn.”

 

Video impressie Mariska voorjaar 2024

 

Bekijk hier twee korte video’s van een interview met Mariska:

DEEL 1 

DEEL 2