Poort naar Geluk - Coaching, therapie, vitaliteit en spiritualiteit

Lees de ervaringen met de Retraite

Wat een mooie en intense tijd. Ik was mijzelf volledig voorbij gegaloppeerd. In drie dagen heb ik geleerd naar mijn hart te luisteren. Niet meer wat moet ik, maar wat wil ik. Dit geeft mij veel meer ruimte en geluk.

Patricia

Mariska is ‘One of a kind’. De Vitaliteitsweek heeft mij meer gebracht dan ik durfde te hopen. Verdieping, ontdekking, nieuwe doelen, loslaten, inspiratie meer zelfinzicht en opladen zijn zo maar wat kernwoorden. Waar je ook mee zit, Mariska legt de vinger zo op de zere plek! Een mooier cadeau had ik niet kunnen bedenken met deze waardevolle levenslessen.

Gina

Mariska is a very powerful support for me: she identified all my challenges in record time & worked through them with me in detail so I can have them resolved. I can recommend to work with her to everybody that wants to develop themselves to the next level.

Gunther (Duitsland)

Mijn 3-daagse retraite bij Mariska overtrof mijn verwachtingen. Gedurende de retraite heb ik veel momenten van inzicht, loslaten en geluk ervaren. De afwisseling tussen mooie wandelingen, lichaamsbeweging (yoga en bootcamp) en de vele manieren om met jezelf aan de slag te gaan, maakten het een bijzondere en complete ervaring. Daarbij is de omgeving ook nog prachtig. Het was soms intens of confronterend, maar op een zeer constructieve manier. Doordat ik antwoorden heb op vragen die ik mezelf wellicht niet eens had kunnen stellen, heb ik nog dagelijks profijt van de inzichten die ik heb opgedaan tijdens de retraite en ben ik gemotiveerd om mijn zielsmissie te volgen. Ik voel mij echt verlicht na deze ervaring.

 

Josefine

De stem van mijn ego herkennen en in verbinding zijn met mezelf
De start van een nieuw jaar, een mooi moment om mezelf een driedaagse retraite te gunnen onder begeleiding van Mariska Jak. Ik wilde weer eens wat zaken op een rijtje zetten en uitwerken hoe 2020 er voor mij uit gaat zien,… dacht ik. Tijdens de eerste ochtendwandeling werd mij al duidelijk: dit levert mij geen plan de campagne op! Mijn ‘ego’ ageerde al flink. Ik besloot los te laten en te zien wat deze dagen mij zouden brengen: Ten eerste was het was heerlijk om drie dagen met mezelf te zijn. De rust en de stilte waren fijn, zodat er weer ruimte in mijn volle koppie van 2019 kwam. Ten tweede heb ik prachtige inzichten gekregen middels opstellingen en reflecties. Ten derde mijn plan 😊… dat ik lekker mensen blijf helpen om met meer gemak te communiceren. Hoe? Dat ontstaat vanzelf dit jaar en ik heb er enorm veel zin in!

Maud

Intense inspiratie en waardevolle inzichten heb ik ontvangen van Mariska. Zoveel moois en issues zijn aan de orde geweest in drie dagen. Ik kan weer met hart en ziel verder met mijn leven. Noem het maar gewoon geluk.

Titus

Overgehaald door een vriendin om mee te gaan naar Mariska. Sceptisch stond ik er tegenover, maar in een spontane bui, na iets te veel alcohol, hadden wij ons opgegeven.Een dag later had ik al spijt, maar wilde mij tegenover mijn vriendin niet laten kennen.  Paar dagen bij Mariska geweest. Een uur na aankomst wist ik al niet meer wat mij overkwam. Is dit echt of word ik nu ook zweverig, dacht ik bij mijzelf. Twee dagen lang ben ik in de ene na de andere verbazing gevallen. Voor het eerst ben ik echt geraakt en is de boodschap duidelijk binnen gekomen! Wat het is kan ik zelf nog steeds niet invullen, maar ik ben met alle tools en tips van Mariska aan de slag en zeg dagelijks tegen mijzelf: als ik blijf doen wat ik altijd deed verandert er niets. Volgend jaar ga ik terug want dit smaakt naar meer.  Veel meer. Just do iT!

Linda

Weergave van mijn 2-daagse Retraite bij Mariska: heftig, confronterend, ontspannend en verhelderend. Heftig en confronterend omdat Mariska mij in een grote spiegel liet kijken. In deze spiegel zag ik een andere persoon dan ik dacht te zijn. Ontspannend waren de momenten van yoga, bootcamp en de natuurwandelingen. Deze gaven mij rust maar ook inzicht. De laatste middag was verhelderend. Door het stappenplan en de handvatten die Mariska heeft aangereikt kan ik verder en hoop ik mijn doel te bereiken.

Astrid

Soms zijn er periodes in je leven dat je even vastloopt.  De kinderen worden groter en gaan hun eigen weg. Continu veranderingen op mijn werk. Ik ben de hele dag aan het piekeren, had stress en raakte steeds meer uit balans. Intuïtief weet je dat je iets moet ondernemen maar ik wist niet in welke richting en kwam niet meer in beweging. De pijn in mijn schouders nam toe. Eens aangekomen bij Mariska, luisterde ze naar mijn verhaal. Nog geen uur later was alles duidelijk. Mariska gaf me inzicht door een begeleide visualisatie. Eerlijk: de stress en last in mijn schouders waren onmiddellijk opgelost. Ze gaf me aan hoe ik terug in balans kon komen en ondersteunde me in dit proces. Via bewustmakende oefeningen werden er opnieuw poorten geopend. Met de positieve opbouwende feedback van Mariska kan ik de wereld weer aan!

Bea uit Belgie

De activiteiten die mogelijk zijn bij Mariska tijdens mijn 3-daagse Retraite zijn te over. Ik ging er open naar toe, ik had weinig ervaring met meditatie. Voor mij voelden de 3 dagen heel prettig en relaxt met heerlijk regelmatig buiten aan de wandel door het prachtige natuurgebied, bezinning tijdens de meditaties en nieuwe levens inzichten met Inzichtkaarten. Niks moet, veel mag. Voldoende ruimte voor je eigen energie proces maar ook samen voor mindfullness activiteiten. Mariska staat naast je met optimale toewijding en inzet. Een geslaagde 3-daagse!

Martha

Het was even herprogrammeren na de 3-daagse retraite bij Mariska. Want naast een heerlijk verwenprogramma worden er ook spiegels voorgehouden. Maar met de routes die me aangereikt zijn ben ik weer een grote stap verder gekomen. Doelen worden haalbaar, ergernissen verdwijnen en mijn energie stroomt weer. Dankjewel Mariska voor je liefdevolle aandacht en hulp.

Anneke

Mijn retraite was een mooie en inspirerende ervaring. Mariska biedt een mooi maatwerkprogramma op een prachtige stilteplek. Mariska is een hele fijne, intuïtieve en praktische coach met wie ik mooie stappen heb kunnen zetten in een korte tijd. Ze is een krachtige vrouw die snel de essentie weet te raken. Ik heb heldere inzichten gekregen over mezelf waardoor ik weer verder kan. Ik kan het iedereen aanbevelen die behoefte heeft aan rust, reflectie of op een of andere manier vastloopt met zichzelf.

Marjolein

Heerlijke drie bij-komdagen gehad tijdens de retraite bij Mariska. Voelde echt als vakantie! En zoals gewend bij Mariska, krijg je precies wat je nodig hebt en doe je precies daar waar je behoefte aan hebt. Ontspannen, vol nieuwe inzichten, bevestiging en inspiratie om weer lekker aan de slag te gaan in het dagelijkse leven. Voldoende ruimte om stil met jezelf te zijn, te reflecteren op je eigen proces en op andere momenten gezellig een hapje eten met andere deelnemers. Echt thuiskomen bij jezelf!

Tanja

In een tweedaagse Retraite heb ik grote stappen kunnen zetten op het pad van mijn persoonlijke ontwikkeling. De combinatie van (paranormale) consulten, schrijfopdrachten en wandelen in de natuur is me goed bevallen. Mooi hoe alles samenvalt als ik op de ochtend van de tweede dag aangeef een doorbraak te willen, en dan prompt uit een van de vele inzichtkaarten die Mariska heeft juist de kaart ‘doorbraak’ pak. Nu aan de slag met mijn persoonlijke doelen; het vuurtje eronder warm houden. Mariska’s boek Geluk is een keuze’ en haar meditatie cd’s helpen daarbij. Er is een grote kans dat ik ergens dit jaar terugga voor een verdiepingssessie of ‘onderthoudsbeurtje’. 

Dorien

Een tweedaagse retraite bij Mariska heeft mij veel opgeleverd. Ik ben uit de negatieve vicieuze cirkel gestapt. Alle puzzelstukjes zijn op zijn plek gevallen. Ik heb nieuwe inzichten over mezelf gekregen en antwoord op al mijn vragen. Dat had ik nooit verwacht in zo’n korte tijd. Ik weet nu hoe ik ervoor kan zorgen dat ik mezelf ben en meer mijn krachten kan benutten. Ik heb nu een andere kijk op de toekomst.

Natascha