Poort naar Geluk - Coaching, therapie, vitaliteit en spiritualiteit

Lees ervaringen met de Vitaliteitsweek

Dankbaarheid voert de boventoon. Een sprong in het diepe die ik voor geen goud had willen missen. Inzichten gekregen in gewoontes die er in waren gesleten waarvan ik me niet bewust was maar die me vast hadden gezet in mijn dagelijkse leven. Deze inzichten zijn omgekeerd naar “Wat wil ik?” vanuit zelfliefde. Daar draait het voor mij om en dat is de Parel die Mariska mij heeft gegeven.

Suzan

Via een gewaardeerde (zaken)relatie werd ik gewezen op de Vitaliteitsweek. Het was een wonderlijke week met zowel stevige lichamelijke en emotionele inspanning, maar ook met veel ontladings- en ontspanningsmomenten. Een heerlijke week om weer tot rust te komen en ‘mezelf te hervinden’.  Soms met een traan maar vooral veel gelach en vreugde in een schitterende en afwisselende natuur.

Ivan

Weer helemaal zen na mijn Vitaliteitsweek! Rust in mijn hoofd en lijf door weer voor mezelf te kiezen dankzij intuïtieve en individuele aanpak. Zowel voor mezelf, mijn relaties en zaak hebt ik veel inzichten gekregen. Mooie omgeving trouwens! Echt een aanrader voor wie de weg even kwijt is, voor wie wil herbronnen of gewoon eens wil nadenken over het leven en om nieuwe inspiratie te ontwikkelen. Mariska heeft voor mij het verschil gemaakt; voor mij was dit echt een ‘poort naar geluk’.

Kathy

Mariska biedt je vanaf het eerste moment inzichten die binnenkomen. De Vitaliteitsweek was voor mij een heftige, mooie, vernieuwende en spirituele ervaring. Ik kwam leeg en ging vervuld weer naar huis. Never a dull moment met Mariska. Vakkundig en liefdevol. Ik gun het iedereen.

Dorthy

Een half jaar geleden was ik bij Mariska. Zij heeft mij geholpen om meer te gronden en te accepteren wat er hier met mij op deze aarde gebeurt. Ook kan ik nu meer vanuit mijn bezieling en inspiratie leven: ik ben bewuster en spiritueel gegroeid. Sinds de Vitaliteitsweek gaat het heel goed met mij.

Melanie

I grew day by day and learned so many life lessons this week. I will be forever grateful for alle the wisdom, strength, courage and vulnerability that Mariska helped me to discover within myself. It was really a life changing event.

Lena

Ik ben dankbaar voor de 5-daagse persoonlijke vitaliteitsweek bij Mariska. Ze heeft me bewust gemaakt van mijn blokkades, valkuilen en kwetsbaarheden en heeft me inzicht gegeven in waar ik vandaan kom, wie ik ben en waar ik voor sta. De warme persoonlijk van Mariska, haar vermogen de juiste vragen te stellen en haar persoonlijke aandacht heb ik als zeer prettig ervaren. Ik voel me lichter, ben blij met mezelf en geniet weer van het leven.

 

Ruth

Ik heb een hele fijne week gehad bij Mariska. Vol liefde, passie en inspiratie. Een waardevolle week waar ik de rest van mijn leven wat aan heb. Kan het iedereen aanraden die eraan toe is om echt zichzelf te ontmoeten en ontdekken.

Pascalle

Mijn week bij Mariska was een confronterende, ogen opende, uitdagende, leerzame, ontspannende en daarnaast een week met ongelofelijk veel humor. In het dagelijkse leven is het voor mij soms lastig om niet terug te vallen in mijn oude patroon. Door de cd’s, het boek en de herinneringen kan ik elke dag bewust denken aan de week die ik bij Mariska gehad heb. Elke keer gaat het me beter af om de dingen die ik geleerd heb mee te nemen in mijn dagelijkse leven. Met kleine babystapjes ga ik vooruit.
Mariska; “Wat een geweldig mens ben je, bedankt voor je leerzame lessen en je luisterde oor. Ik heb enorm veel bewondering voor je, je hebt mij precies gegeven wat ik nodig had! Heel erg bedankt hiervoor!”

Diana

Vitaliteitsdag gehad bij Mariska: heftig, nuttig, stof tot nadenken, een paar goeie praktische tools die ik nu nodig heb. Dankbaar. Voor herhaling vatbaar.

Reinout

Mariska heeft mij inzicht gegeven waarom ik ben zoals ik ben, mij geleerd hoe ik met onrust, vervelende overtuigingen, angsten en onbalans kan omgaan en mij laten ervaren hoe het voelt om vertrouwen in mezelf en in het leven te hebben. Ik ben nu de regisseur van mijn eigen leven.

Rachel

De Vitaliteitsweek was mij aangeraden om meer afstand te kunnen nemen van een heel onrechtvaardig voelend arbeidsconflict. Een gevecht dat me niets gebracht heeft. Ik ben met een open mind het programma ingegaan. Het voelde als een warme deken, maar soms ook best confronterend. Dat was bijzonder. Mariska vormde de ruggengraat van het begin van mijn veranderingsproces. Dit proces duurt voort en maakt dat ik nu steviger en begrijpender in mijn schoenen sta. Ik ben haar heel dankbaar en gun ieder ander de kans om hetzelfde te doen. Het is een investering in jezelf die begint bij trouw zijn aan jezelf. Hoe mooi is dat!

Bea

Vier weken geleden ben ik gestart met de 5 daagse Vitaliteitsweek. Bewust heb ik tot nu gewacht met mijn evaluatie omdat ik ook wil ervaren of de opbrengst van deze week ook blijft werken na afloop. Volmondig kan ik hier ja opzeggen! Ik begon de vitaliteitsweek met een sluier en mist voor mijn ogen, weinig energie en een hoofd vol ‘ watjes’. Door de gesprekken met Mariska en de liefdevolle massages begon ik mijzelf weer te (h)erkennen, te zien wat er is, en kon ik liefdevol mijzelf begroeten. Op eens viel alles weer op zijn plek. Kan ik aanvaarden en accepteren dat ik hooggevoelig ben, heb daarbij tools van Mariska gekregen om hiermee het beste uit mijzelf te halen, maar ook om mijzelf voor invloeden van buiten te beschermen. Herhaaldelijk krijg ik te horen ‘wat zie je er goed uit’ en dat voelt goed zo! De mist is weg en mijn blik is weer helder en open.

Ans

Ik heb me ingeschreven voor de vitaliteitsweek omdat mijn lichaam rigoureus op de rem trapte na stressvolle periodes. Ik wilde deze momenten voor zijn en signalen leren herkennen. Tijdens deze week heb ik geleerd te vertrouwen op mijn eigen gevoel en ruimte te creëren voor mijzelf. Ik heb handvatten gekregen om mezelf in een stressvolle situatie op een gezonde manier staande weten te houden. Vanaf de eerste dag was mijn kernthema bekend en hebben we ook uitgebreid stil gestaan bij mijn valkuilen. Aan het einde van de week ben ik met een concreet geformuleerd vitaliteitsplan vertrokken, maar daarnaast hebben we ook gewerkt aan een terugvalplan. Mariska heeft me deze week versteld doen staan van haar spirituele gave in combinatie met haar coachingskwaliteiten. Juist deze combinatie zorgde ervoor dat zij direct tot de kern van mijn thema kon doordringen. Doordat ze een veilige en vertrouwde omgeving creëerde, kon ik mij goed openstellen voor de zeer intensieve week die mij veel opgeleverd heeft!

Anne-marie

De Vitaliteitsweek op basis van individuele aanpak was voor mij een heel bewuste keuze. Ik wilde het individueel vol beleven. Mijn vragen, onverwerkte emoties, blokkades, betekenis achter mijn lichamelijke klachten, inzichten gaan oplossen, dan wel inzien. Ik ervaar de week als onvergetelijk en heel prettig. De dagen zijn intensief, je gaat flink aan de bak met jezelf en je wordt aardig uitgedaagd. Voor mij was Mariska haar professionele en zeer kundige inzet heel krachtig en fijn. De ruimte die ze je geeft, behandelingen die worden gegeven, de gesprekken, de wandelingen samen voor mij zeer heilzaam en functioneel. Ik ben veranderd door de helderheid en inzichten die ik in de week heb gekregen. Ik weet nu waar ik sta en waar ik naar toe wil. De omgeving was ook heus een kadootje om even in te mogen verblijven.

Willem

Mijn Vitaliteitsweek sijpelt nog dagelijks door. Het was intensive care: een intensieve week onder effectieve coaching/begeleiding van Mariska. Het heeft mij veel gebracht qua inzichten en antwoorden waar ik ook naar op zoek was, blokkades die mij hinderden, ontbrekende puzzelstukjes… Ik ben veranderd en de ontwikkeling zet zich door. Ik weet nu waar ik sta en beter waar ik naar toe wil. Flink moe geweest de dagen na de week. Loodzware benen, veel geslapen. Verschillende klachten in m’n lijf ervaar ik niet meer. Kan een retraite aanraden aan iedereen die antwoord op zijn levensvragen wil hebben en toe is aan loslaten en groeien in bewust-zijn.

Martha

Lieve Mariska, Bedankt voor je geweldige, vakkundige en intuïtieve begeleiding tijdens mijn Vitaliteitsweek. Wat heb ik een hoop ‘shit’ kunnen opruimen zeg.  Nooit vooraf kunnen denken dat ik ooit van mijn negatieve zelfbeeld af kon komen. Maar het is gelukt! Mijn hoofd is ingeruild voor mijn hart. Ik voel me een ander mens, een mooie vrouw die het waard is om er te zijn en om gezien te worden. Ik loop nu elke dag te pronken in kleurrijke kleding en ben zo blij als een klein kind op aarde.  Met op maat gemaakte opdrachten heb ik op alle leefgebieden inzichten en handvatten gekregen waar ik nu lekker mee aan de slag kan in mijn vitaliteitsplan. Mijn leven voelt nu als een speeltuin i.p.v een zware taak die  ik ‘moest’ volhouden. Wat heb je me veel meegegeven, de pot is nog lang niet leeg. Het schrijven van de rap was het kersje op de taart, waar ik enorm veel kracht en liefde voor mezelf uithaal. Trots als een pauw!

 

Tanja

Al een hele tijd het gevoel dat ik niet lekker in mijn vel zat , er geen balans was in mijn leven. Dit alles openbaarde zich in onprettig gedrag naar andere , een onrustig en gespannen gevoel in mijzelf dat steeds meer energie van mij vergde. Na wat gebeurtenissen vond ik het eindelijk tijd om dit te gaan aanpakken maar  ik wist ondertussen ook dat ik dit niet alleen kon. Na uitvoerig zoeken op het internet kwam ik de webpagina van Mariska tegen, deze sprak mij direct aan en de stap gezet, en een Vitaliteitsweek geboekt bij Mariska. Wauw, wat een openbaring. Ik heb mijzelf in een week ECHT leren kennen. De eerste 2 dagen waren erg Heavy en met tijde erg emotioneel, Mariska haalt echt alles in je naar boven. Vanaf de 3de dag kwam er een niet te beschrijven energie in mij naar boven en keek ik totaal anders naar de wereld. Ik durf gerust te stellen dat ik op vrijdag als een compleet ander mens naar huis ben gereden en de positieve energie nu nog steeds ervaar. Mariska, dank voor je begrip, je geduld, je kennis en vooral liefdevolle benadering om mensen te helpen terug te gaan naar hun werkelijke ik.  Je bent een Kanjer van een mens Mariska.

Jack

Al weken van tevoren begon mijn bijzondere Vitaliteitsweek. Eigenlijk al zeven jaar geleden toen ik de folder van deze week kreeg. Eind maart dit jaar vond ik de folder terug in een boek. Een geplande vakantie die niet doorging, frustraties en toen een ‘zeker weten’ van dit ga ik doen! De intakevragen beantwoorden die al veel gevoelens in de week legde. Een wervelende week die volgde met persoonlijke sessies, opdrachten, aandacht voor persoonlijke en lichamelijke noden. Deze week heeft veel beweging gebracht en de golfbeweging gaat nog steeds door. Woorden doen deze dynamiek eigenlijk tekort, wat er in mijn hart gebeurd is, is met geen pen te beschrijven! Hoe kan dat ook eigenlijk, van een half naar een VOL hart….! Mariska, dank voor jouw bijzondere bijdrage in dit doorbrekende proces!!

 

CB

Het was een waardevolle Vitaliteitsweek! Van totaal wanhopig naar volledige bevrijding. Mariska, wat pak je alle processen toch fantastisch aan!!

Floortje

Tevreden blik ik terug naar de vitaliteitsweek. Samen met Mariska maakte ik een reis doorheen mijn hele lichaam. En al snel kwam de essentie naar boven, kwam de kern aan het licht.
Stap per stap begeleide Mariska mij. Ze verloste mij van mijn emotionele, lichamelijke en mentale blokkades. Ze bracht mij terug naar mijn eigen kern en liet mij kennis maken met mijn eigen oerkracht. Niets is zo mooier dan je eigen innerlijke bron te ontdekken, te bewonderen en te koesteren. Tijdens de vitaliteitsweek kreeg ik genoeg info, inzichten, tools en technieken.
Aan mij nu om hiermee aan de slag te gaan en te experimenteren. Ik geef mezelf nog even de tijd tot ik klaar ben voor mijn missie. Mijn energiebanen zijn terug vrij. Het was mijn mooiste reis ooit!

Bea

Kijkend naar alleen nog maar dal en voortdurende angst voor de val. Stapte ik aarzelend naar het zuiden voor vijf dagen. Op zoek naar ‘de poort naar geluk’ met twijfels en vragen. Mariska is bijzonder getalenteerd, positief, krachtig en professioneel. Ze neemt je mee op weg zoekend naar jezelf, je passie en maakt van dit alles weer één geheel. Gaandeweg ontdek je geen eenzame wegen, geen uitzichtloze plaatjes en geen zwakheden. NEE juist positiviteit, je eigen licht en je hart doorbreken deze dingen en daarmee reken je af met je verleden. Gun jezelf bij ieder keerpunt de mogelijkheid om weer te mogen leven. Ik ben super dankbaar dat deze Vitaliteitsweek me weer m’n IK heeft teruggegeven!

Audrey

Bij Mariska heb ik een Vitalteitsweek gevolgd. Dit op aanraden van Mariska zelf omdat een Stilteweekend alleen niet voldoende zou zijn om mij te helpen. Iets wat ze blijkbaar zonder mij te kennen al heel goed aanvoelde. Ik had ontzettend veel moeite met het loslaten van een aantal zaken, was hierin volledig vastgelopen. Reguliere psychologische hulp gaf bij mij onvoldoende resultaat en ik moest iets doen. Haar aanpak is ronduit verfrissend, intensief en onorthodox te noemen. Ze pakt je meteen goed vast om pas weer los te laten als ze ziet dat je voldoende stappen hebt gezet. De manier waarop is echter geenszins dwingend of beklemmend, het is vooral de spiegel die jezelf wordt voorgehouden die het onmogelijk maakt om niet te bewegen. De afwisselende programma onderdelen (wandelingen, meditaties, andullatie, films, opdrachten, massages etc.) hebben mij een enorme boost gegeven en ervoor gezorgd dat ik enorme stappen heb kunnen maken. De combinatie van het programma en de locatie heeft mij heel veel rust gegeven waardoor ik als mens echt veel dichter bij mezelf ben gekomen en keuzes kan maken vanuit het hart. Ik ga zeker terug! Een absolute aanrader voor iedereen!!

Michiel

Wat een fijne week heb ik gehad bij je. De week voor kerst, mooiere afronding van het oude jaar kon ik me niet wensen. En wat heb ik afgerond zeg! Zoveel al ondernomen en zoveel al geleerd en ontwikkeld, in deze vitaliteitsweek is alles samen gekomen. Het heeft me veel rust geschonken en vooral ook een nieuw perspectief. Ik durf weer te geloven in mezelf en kan mijn grenzen beter herkennen én aangeven. Het jaar 2017 ga ik vol vertrouwen in. Met een plan om vitaal te blijven en een eigen bedrijf te starten. Alles kan immers! Fijn te wandelen en om sportief bezig te zijn.

Gerda

Een emotionele en intensieve week, soms bijzonder pijnlijk door de confrontaties met mezelf. Maar in alle opzichte een zeer waardevolle tijd; een keerpunt in mijn leven. Dank Mariska voor je inzichten, heldere analyses, voor je ‘er zijn’, voor het delen van mooie en bijzondere momenten, het vertrouwen en de helpende hand (letterlijk en figuurlijk) die je mij bood gedurende mijn Vitaliteitsweek.

Jose

Lieve Mariska, ik ben je dankbaar dat je mij weer in verbinding hebt gebracht met de bron, het licht en de liefde. Ik ben nog steeds in verwondering over de prachtige regie van de kosmos. De juiste plaats, de juiste tijd en de juiste mensen op je pad. Vol vertrouwen ga ik op weg! Met lichtheid vanuit liefde het leven vieren. Het is wennen om terug te komen in de energie thuis en krijg ook gelijk weer lessen op mijn pad.Vanuit mijn hart ga ik het nu aan. Heel veel dank dat je zo duidelijk bent geweest, dat had ik nodig.

Willeke

Twee jaar na de Vitaliteitsweek bij Mariska gaat het nog steeds goed met mij. Uiteraard ook wel eens een mindere periode maar daar kan ik me goed overheen zetten met de bij Mariska geleerde tools en ontspanningsoefeningen. Ik gebruik ze nog steeds. Ongelooflijk hoe ze mijn leven een andere wending heeft gegeven. Nog steeds heel blij mee en vaak knijp ik mezelf nog wel eens of kijk ik terug naar het verleden en denk aan de ‘hufter’ die ik toen was. Vooral het loslaten van dingen gaat me heel goed af tegenwoordig alsmede het niet druk maken over een heleboel zaken die niet echt relevant zijn voor mij. Moet ik overal een mening over hebben? Nee dus. Het geeft me ruimte om meer over voor mij belangrijke zaken na te denken. Ben ook blij met de nieuwsbrief en artikelen van Mariska.

Chris

Mariska voelt me aan en begrijpt mij zonder dat ik een woord hoef te spreken.  Deze week voelde als een ontwaking en bewustwording. Het gaf me veel rust en ruimte. Ik ben me bewust geworden van mijn innerlijke kracht en gave. Ik dank Mariska uit het diepst van mijn ziel; ze heeft mijn leven een positieve draai gegeven en mij laten voelen wie ik echt ben. Ik heb haar in mijn hart gesloten.   

Sebastiaan

Net terug van een zeer intensieve en onbeschrijfelijk mooie Vitaliteitsweek voel ik mijn kracht en energie weer stromen door mijn lijf. Ik kijk met hernieuwde en sprankelende blik naar mijn levensdoelen en ben begonnen om in ‘babysteps’ te oefenen vanuit alle leermomenten en tools die mij door Mariska zijn aangereikt. Zoveel inzichten die mij als prachtige cadeautjes zijn gegeven! Mariska coacht vanuit passie, liefde, puurheid en grote betrokkenheid. Een werkwijze waarbij zachtheid, confrontatie, humor en liefdevolle acceptatie hand in hand gaan. Dankzij deze week realiseer ik mij weer dat ik er mag zijn, dat ik vanuit mijn hart mag delen met anderen, en dat het leven de moeite waard is om volop geleefd te worden!

Jeanne

Ik heb de vitaliteitsweek gevolgd en ik kan dit iedereen aanraden! Het heeft mij vooral heel veel rust in mijn hoofd gebracht en ik heb het gevoel dat ik weer echt leef. Ik ben er naar toe gegaan met minimale verwachtingen. Terug in de auto voelde ik me als herboren.

Jolanda

De vitaliteitsweek bij Mariska was een zeer bijzondere ervaring. Zonder verwachtingen ben ik erheen gegaan en al snel prikte zij door mij heen en kwamen emoties naar boven, die ik totaal niet had verwacht. Met nieuwe inzichten, handvatten, oefeningen en een terugvalplan kan ik nu in het dagelijks leven beginnen met een nieuwe, heldere manier van naar het leven kijken en toepassen wat ik geleerd heb. Deze week was voor mij een echte eye-opener waar ik nog vaak aan terugdenk met een warm gevoel en waarvan ik mijn hele leven kan blijven leren.

Marlieke

Lieve Mariska, Je raakte me gelijk vol in mijn gepijnigde Hart. Die klap voelde ik dagenlang natrillen, maar het was nodig om weer tot mezelf te komen. Jarenlang heb ik naast mezelf gestaan, en zag mijn eigen Vlam doven. Jouw vleugels hebben mij beschermd voor mijn val. Jouw Licht heeft mij geheeld. En dit Hemelse Geschenk heb ik gekregen van mijn eigen krachtige Strijder. Diep dankbaar fladder ik voorzichtig rond, in het Licht, en zie de mooiste Kleuren…

Rachel

Kundige, professionele, zuivere, liefdevolle begeleiding en nazorg. Een prachtig, waardevol geschreven boek als naslag en persoonlijke informatie. Ervaren in een prachtige omgeving. Legio mogelijkheden naar persoonlijke behoefte in overleg. Wat je er zelf in stopt, krijg je terug. Een groot cadeau aan jezelf.

Linda

Ik kijk terug op een life-changing 5-tal dagen, waarin ik echt bewust ben geworden van de essentie van het vinden/ervaren van geluk. Ik dacht dat ik mezelf al best goed kende, maar weet nu dat dat mijn Ego was en niet mijn echte Ik. Nu ik mijn echte Ik heb leren kennen en elke dag weer een stukje beter leer kennen, begin ik mezelf ook meer te waarderen. Het geeft me zo veel rust en blijdschap dat alle antwoorden al in mezelf zitten en dat alles wat je pad kruist en spannend is, er is om iets mee te doen en van te leren. Op die manier krijgen je negatieve gedachten helemaal geen kans. Mariska, enorm bedankt voor je warme, confronterende, open, grappige en vooral praktische manier van coachen. Ik ben jou enorm dankbaar voor deze bijzondere week.

Sanne

Geluk is een keuze was voor mij een stap in DE nieuwe richting. Op mijn gevoel schreef ik me in voor deze week en deze kwam als geroepen. Ik had mijn hoop verloren en werd geleefd. Met de nieuwe inzichten en een klare kijk ga ik nu aan de slag om mezelf weer op de sporen te trekken. Hopelijk kan ik me blijven handhaven ook als het extra moeilijk gaat. Het is een her-ademing en voor mij was het de bevestiging die ik al lang zocht. Ik volg mijn impulsen en leef nu nog sterker volgens mijn leuze: doe goed en zie niet om, doe nooit aan een ander wat je zelf niet leuk vindt en behandel en spreek toe zoals je zelf wil worden behandeld en toegesproken. LOVE

Viviane

Wat een STROOM van belevenissen…wat een rijkdom…wat een personaliseerde diversiteit…  Dat alles resulteerde in de ervaring van een weldoende VERBONDENHEID. Mijn vooropgestelde verwachtingen werden ruimschoots overtroffen. ‘Pijnpunten’ kwamen heftig te voorschijn. De belichting, benadering en duidelijke aanpak naar ‘verandering’ waren helend: KIEZEN VOOR GELUK en LIEFDE IN VRIJHEID die de ander kan loslaten. Ja, er gebeurden WONDEREN op die heilzame plek midden de mooie natuur. Vol energie in een diepe rust op de terugweg besloot ik “mijn hart te laten zingen”… DANK Mariska voor de warme wijze waarop jij je gaven deelt.

Jo

Ik ervoer mijn Vitaliteitsweek als een intensieve, leerzame en inspirerende week in een prachtige omgeving. Het was iets spiritueler dan ik van tevoren verwachtte maar dat was zeker niet vervelend. Het was een waardevolle toevoeging aan mijn leven. Ik kan het iedereen aanraden.

Joost

Mariska zet zich voor 200% in om je bewust te maken van je gedrag en je zelfvertrouwen te vergroten. Ze biedt 1001 oplossingen om beter met jezelf en anderen om te gaan. Het programma was intensief en afwisselend en ook de locatie is een prachtplek om te zijn.

Linda

Ik ging naar Vitaliteitsweek zonder een specifieke vraagstuk alleen om mijn leven te verbeteren en omdat mijn man en twee vrienden haar cursus hebben gedaan en zeer tevreden waren. Maar aan het eind van de cursus voelde ik alsof ik antwoord had op alle puzzels in mijn leven! Ongelooflijk! Mariska is buiten gewoon goed en ik heb de meest bijzondere week van mij leven ervaren. Mariska heeft geen one fits all methode maar weet erg goed wat voor methode bij wie werkt. Zij is enorm creatief. Ik ben na Vitaliteitsweek zoveel oude pijn en verdriet kwijt waardoor ik me weer gelukkig voel. Dit heeft mijn leven voor altijd veranderd. Hoe meer je ervoor open staat hoe meer je uit deze week haalt. Ik kan het aanraden voor iedereen. Ik sta nu anders in het leven, ben enorm gelukkig met mijn man en ben niet meer de slaaf van de onvriendelijke en strenge stem in mijn hoofd.

Maryam

Ik koos voor mezelf en stapte vol goede moed in de auto richting Mariska op zoek naar mijn geluk! Ik voelde me direct thuis en genoot van de omgeving. Mariska prikte al na 5 minuten in mijn ballon van verdriet en de tranen stroomden net zo hard als de regen buiten. Daarna klaarde het weer al snel op en ook voor mij kwam er licht aan de horizon. Ik had een intensief en vol programma maar gek genoeg kreeg ik iedere dag meer energie en werd ik steeds rustiger. Ik sleepte mezelf door de modder en ging letterlijk door diepe dalen. Ik heb keihard geschreeuwd en wist niet dat ik zoveel kracht in me had. Naast de therapiesessies met Mariska werd ik vertroeteld met rustgevende massages ed. Mijn hoofd raakte leeg en het werd steeds stiller in mij. Na drie dagen zag ik er tegenop om naar huis te gaan maar door de laatste kaarten die ik trok (acceptatie, het juiste tijdstip en vreugde) sloeg dit om in verlangen. Nu weet ik dat ik iedere dag wel op de één of andere manier positief word herinnerd aan mijn verblijf. Bij Mariska verruilde ik mijn oude jas voor een nieuwe en opende ik mijn hart voor liefde, licht en leven. Ik ging op zoek en vond de weg naar mijn geluk!

Marleen

Het was een inspirerende leerzame week, maar ook heftig, emotioneel en vermoeiend. Ik was al op de goede weg maar had nog een duwtje nodig. Met de bevestiging van wat ik diep in mijn hart al wist kan ik nu verder. Het ‘bewust zijn’  wordt mijn nieuwe leefwijze waardoor ik een nieuw pad in kan slaan en langzaam verander van richting naar het geluk.

Judith

Wat ben ik blij en dankbaar dat ik ondanks mijn twijfels toch de stap heb genomen om een vitaliteitsweek bij jou te beleven. Op het moment dat ik bij jou aankwam zat ik er helemaal doorheen en had geen idee wat ik met mijn situatie en emoties aanmoest. Gelukkig voelde ik me direct op mijn gemak op jouw locatie in het mooie landschap. Je persoonlijke, open en directe aanpak en je gevoel voor humor hebben me diep geraakt. Zo bijzonder hoe snel je de vinger op de zere plekken weet te leggen, dit inzichtelijk weet te maken en hoe je manieren aanreikt om er verandering in aan te brengen. Precies dat wat ik nodig had om weer regisseur van mijn eigen leven te worden.

Fraukje

Toen ik zondag vertrok was ik totaal de weg kwijt, vol verdriet en gebroken. Ik kwam terug met nieuwe inzichten en steviger in mijn schoenen!  Er zijn zaadjes geplant in mijn hart en ziel die nu verder kunnen groeien en me helpen dichter bij mezelf te blijven. Ik wil je via deze weg nogmaals bedanken voor een aantal fantastische dagen.

Boris

Wat een bijzondere ervaring ben ik rijker! De Vitaliteitsweek heeft mij echt verder geholpen. Mariska heeft met haar scherpe visie en analyse én de juiste tactiek in korte tijd de zaken inzichtelijk voor mij gemaakt, waardoor ik deze tevens met behulp van een aantal handvatten kon loslaten. Daarnaast heb ik een persoonlijke groei doorgemaakt in zelfreflectie, zelfbewustzijn en zelfvertrouwen en ben ik met een bevrijd en stralend gevoel naar huis gegaan. Mariska is een sprankelende persoonlijkheid en ik voelde me erg op mijn gemak bij haar. Ik kan een sessie (in welke vorm dan ook) bij Mariska zeer zeker aanbevelen!

Xandra

Met een gezonde dosis spanning en heel veel zin stap ik op zondagmiddag in mijn auto op weg naar de Vitaliteitsweek. Ik wist wel een beetje wat me te wachten stond, maar de werkelijkheid overtrof alles. Meteen bij de kennismaking schoot Mariska al direct midden in de roos. Ze had meteen mijn probleem te pakken…. Ondanks dat het soms best heftig en emotioneel was ben ik blij met onze gesprekken en heb ik veel geleerd. Veel geleerd over mezelf en hoe ik  in mijn eigen kracht kan staan en geloven in mijn intuïtie. Mariska, bedankt voor alle inzichten die je mij gegeven hebt. Helemaal opgeladen, vol trots en met een grote glimlach op mijn gezicht reed ik vrijdagmiddag weer naar huis. Ik voel me goed en ik weet nu wat ik moet doen als ik weer ‘ns  ‘een beer op de weg zie’.

Karin

Het was hard en hart werken. Mariska heeft mij laten kijken in mijn eigen leven en ziel en mij leren zien en inzien, dat ik niet alleen kan lopen maar zelfs vliegen. Mijn verleden heb ik nodig gehad om nu na vele lessen van vallen en steeds weer opstaan, de vlinders in mijn buik te voelen om een vlinder te kunnen worden en belangrijker nog .. om er te ZIJN.

Toos

Wat een bijzondere week!!! Helemaal leeg kwam ik aan bij Mariska. Niet wetende wat te verwachtten. Al na 20 minuten in de 1e sessie legde Mariska de vinger op de zere plek, en vanaf dat moment is mijn ‘heling’ begonnen. Ik voelde me iedere dag sterker en bewuster van mezelf worden en van het pad dat IK wil doorlopen. De energie-behandelingen en massages droegen ook hun steentje bij mijn ‘helingsproces’. Daarbij de prachtige natuur, steencirkelsessies en gesprekken met Mariska. Kortom ik had mezelf geen groter kado kunnen geven. Vol ongeduld om thuis aan de slag te gaan met mijn nieuwe IK reed ik vrijdags volledig opgeladen en vol energie weer naar huis. Mariska bedankt!                                                                                                          .

Jacqueline

Bij de start van de week zat ik vast als in beton gegoten, ver weg van mezelf, alleen bezig met overleven. Ik ging weg met 20 kg minder mentaal gewicht, een open vizier, helderheid in mijn hoofd en relaxed. Ik kan het nog niet geloven; ik voel me nu zo vrij als een vlinder. Kleurrijk fladder ik van bloem tot bloem. Mariska, je hebt het leven weer in mij wakker gemaakt. Ik voel me heel dankbaar en trots dat ik mezelf heb opengesteld voor je ondersteuning. Het was hard nodig!

Hans

Dank voor de bijzondere en waardevolle week. Een week waarin ik je heb vervloekt en bewonderd. Dank je wel voor de schop onder mijn kont die ik zo nodig had om weer losgeschud te worden zodat ik weer verder kan. Ik vertrouw erop dat het lukt: een nieuwe start van mijn  leven. Ik voel gelukkig weer ruimte voor een zonnetje, voor een lach.

Bea

Loslaten en vergeven waren twee thema’s die voor mij onherkenbaar elkaar verweven waren. Met wandelingen in stilte samen met Mariska door de bossen en heuvels kwamen deze thema’s los van elkaar en startte het genezingsproces bij mij. Ook heb ik ervaren hoe lichtvoetig en met veel humor het werken met energie is. Mijn ervaringen zullen mij nog lang bijblijven.

Pauline