Welke excuses belemmeren mij om te bewegen?
Smoesjes
Bij elk excuus om niet in beweging te komen zie je een aantal argumenten om je over de streep te halen. Bewegen is belangrijk en zorgt voor een vitaal lichaam en een frisse geest.
Ik ben moe, ik voel me niet lekker, ik heb last van mijn knie, ik heb hoofdpijn, ik ben verkouden, ik heb een lichamelijke beperking…
- Je krijgt juist energie van beweging en sport. Kies voor die vorm waar je blij van wordt. Ga spelenderwijs bewegen met bijvoorbeeld de Wifit/sport. Speel jeu de boules met je buurman. Zet een speurtocht uit voor je kleinkinderen. Ga met ze voetballen of zwemmen.
- Je hoeft niet altijd gas te geven of tot het uiterste te gaan. Houd rekening met de signalen van je lichaam en doe alleen wat goed voelt. Als je heel moe bent, kun je beter een paar rustige oefeningen doen.
- Als je veel zit of moeilijk kunt lopen is het juist belangrijk om regelmatig te bewegen, te rekken en te strekken. Ga uit van mogelijkheden en ontdek wat je wel kunt. Gebruik ondersteunende hulpmiddelen zoals een stoel, kussen of touw.
Het is de warm, te koud, te nat, te donker, te vochtig, ik wil niet binnen sporten…
- Het ego vindt altijd wel een reden om iets niet te hoeven doen. Je ziel vraagt zich af hoe je iets dat goed voor je is mogelijk kunt maken.
- Je weet dat het je goed doet. Focus op het resultaat en dat heerlijke gevoel als je klaar bent.
- Stem het soort activiteit en je kleding af op het weer.
Ik heb geen zin, ik heb geen tijd, het is te laat, ik moet ook nog eten, ik moet nog werk afmaken, ik heb een hekel aan sport…
- Bekijk de voordelen van bewegen en besef dat je al snel resultaat kunt merken. Wil je lekker in je vel zitten en je fit voelen? Dan moet het toch mogelijk zijn om daar tijd voor te maken en er prioriteit aan te geven? Beweeg of sport op vaste dagen en tijden zodat je eraan gewend raakt. Houd daarbij rekening met je bioritme.
- Vervang ‘sport’ door ‘bewegen’. Misschien doet sport je denken aan die strenge gymlessen van vroeger. Wacht niet tot een dokter je een recept geeft om te bewegen.
- Misschien doe je een sport die je niet leuk vindt of niet bij je past. Vraag jezelf af wat je motiveert om te bewegen. Wees proactief en plan zelf de soort activiteit die bij jouw leefstijl, affiniteit en leeftijd past.
Ik ben liever lui dan moe, het past niet bij mij, ik kan het niet, ik krijg er alleen maar blessures van, heb geen discipline, ik kijk liever naar sport…
- Vind een beweegmaatje of sportmaatjes waarmee je afspreekt. Dan is het gemakkelijker vol te houden. Of beweeg samen met je partner, vriendin, buurvrouw of kind; dat is het ook ontspannend en gezellig.
- Neem proeflessen om te ervaren wat het met je doet. Je hoeft bijvoorbeeld geen goede conditie of een professionele outfit te hebben om deel te kunnen nemen aan activiteiten. Neem kleine stappen en bouw het rustig op. Die conditie, kracht of lenigheid bouw je vanzelf op. Houd een beweegdagboek bij en haal inspiratie uit je voortgang en resultaten.
- Doe je boodschappen voortaan te voet of met de fiets. Huisdieren hebben een positief effect op je welzijn. Red een hond uit het asiel en ga 3x per dag lekker met hem wandelen.
Ik heb geen geld om te sporten, een abonnement op club is te duur, een nieuwe sportoutfit kan ik me niet veroorloven, ik schaam me voor mijn lijf…
- Onderzoek eerst welke sport bij jou en je levensstijl past voordat je veel geld uitgeeft aan een outfit en lidmaatschap van een sportclub. Je hoeft geen dure fitnessapparaten aan te schaffen. Maak creatief gebruik van bijv. een stoel, de muur en gevulde waterflessen om in huis aan fitness te doen. Dans op je favoriete muziek. Loop driemaal per dag tien keer de trap op en neer en doe het steeds sneller.
- Beweeg elke morgen om 09.15 uur mee met Olga en Duco op Ned 1 ‘Nederland in beweging’ of kijk een uitzending terug op je eigen tijd. Koop een instructie-dvd of kijk op Youtube en ontdek nieuwe vormen van bewegen van dans en gymnastiek tot fitness en stretching.
- Leg een groenten- of kruidentuintje aan. Verzamel eikels, takjes e.d. in het bos voor het maken van een herfststukje.
Alles is te ver weg, ik heb geen vervoer, ik moet er zijn voor mijn gezin, ik kan niet weg, ik heb geen oppas…
- Ga niet uit van alle beren op je weg. Denk zoals succesvolle mensen ‘Hoe maak ik mogelijk wat ik graag wil?’
- Stem je planning af met de mensen om je heen. Communiceer de tijden waarop je wilt bewegen/sporten zodat men daar rekening mee kan houden.
- Leg je wens voor en vraag hulp om het mogelijk te maken.
The following two tabs change content below.
“Mariska is lifecoach, sparringpartner, polyenergetisch therapeut, spirituele gids en medium. Ze is authentiek, hooggevoelig en inspirerend. Praktisch, to the point en zuiver”.
Zij is uniek in het verzorgen van individuele Vitaliteitsweken en Retraites. Mariska is auteur van het boek ‘Geluk is een keuze'; een handboek voor zelfheling en een wegwijzer naar een gelukkiger leven. Ook heeft ze meditatie-CD's uitgebracht. Lees meer over Mariska.
Maak kennis met Mariska via een paranormaal bel- of videoconsult. "Al meer dan 35 jaar ondersteun ik mensen bij bewustwording, authenticiteit, persoonlijke ontwikkeling en verandering. De Poort naar geluk staat voor je open. Voor afstemming over je hulpvraag en behoeften: bel +33 (0)671184886 of stuur een berichtje naar mariska@poortnaargeluk.nl. Bekijk a.u.b. vooraf de mogelijkheden op de website. Wil je Mariska's nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan aan via de button op de Homepage. Je ontvangt dan automatisch nieuwe artikelen via je e-mail.
Laatste berichten van Mariska Jak (toon alles)
- Hoe herken je je valse wil en herwin je je authentieke wil? - 21 november 2024
- Ontdek welke krachten jouw keuzes beïnvloeden - 21 november 2024
- Mini-meditatie: Heling van je gekwetste innerlijke kind (duur audio: 8 minuten) - 20 november 2024
Haha hele herkenbare smoesjes 😉